Uyku Koçu

Bugün Pazar, herkese iyi tatiller diliyorum… Birkaç cümlecik yazayım hem gülelim hem düşünelim istedim. Bugünkü konu Konfor Çağının Meslekleri olsun.

 

Sanayileşme ve endüstrileşme arttıkça toplumda konfor beklentisi giderek artıyor. O yüzden ben bu çağa konfor çağı diyorum. Öyle ki herkes herşeyin en başında konforunu öne çıkarmaya çalışıyor. Öğrenci konforum bozulmasın daha az çalışayım daha az ödev yapayım ama daha iyi notlar alıp hatta en iyi yerlerde okuyayım bu benim de hakkım diyor, işçi daha az çalışıp daha çok kazanayım ama patron gibi yaşayayım diyor, asistan daha az nöbet tutayım daha az hasta bakayım ama çabucak hoca olayım diyor, anne az yorulayım fedakarlık etmeyeyim ama çocuğum büyüsün istiyor (en azından bazıları), işe yeni başlayan her eleman kendini hemen genel müdür koltuğunda hayal ediyor, evi olmayan iki göz oda yerine sarayı istiyor, daha doğru dürüst yürüyemeyen bile en lüks arabaya bakıyor, kimse zorluklara katlanmadan, en alt basamaktan başlayarak yükselmeden en üstü ve en iyiyi istiyor. Evet herkes en iyiyi istiyor ama bunları çalışarak gayret ve fedakarlık göstererek elde etmeye pek yanaşmıyor ve toplum giderek kısa yoldan nasıl sahip oluruma doğru gidiyor. Şüphesiz ki herkesi bu gruba koymuyoruz, durumun farkında olan niceleri de söz konusu.

 

İşte bu dönemde bu gruptaki kişiler için üretilmiş ve hazır bekleyen yeni ve bu konfor çağının meslekleri türediler, çünkü ne de olsa müşterisi ve alıcısı var. Bunlara değişik örnekler verilebilir, Yaşam Koçu, Spor Koçu ve Uyku koçu… Bizim eskiden dizilerden öğrendiğimiz Basketbol koçu ile sürülerden bildiğimiz normal koç vardı. Bu koçlar yeni koçlar. İşte ben bunu hiç anlayamıyorum hayatını, sporunu ve uykunu düzenlemesi için neden birine ihtiyaç duyuyoruz. Acaba kendi yaşamımızdan, uykumuzdan haberimiz yok mu?

 

Uyku koçluğu doğrusu beni çok eğlendiriyor. Uyumak için birilerine telefonla danışıyorsunuz binlerce para ödüyorsunuz (muhtemelen kolay kazanılan) ve o size nasıl uyumanız gerektiğini söylüyor (belki ninni söylüyorlardır) Aslında uyku bozukluğunuz varsa psikiatriste gidebilirsiniz ama bu farklı bir şey olsa gerek…

 

Eskiden uyuyamayan insanlar uykuları gelsin diye KOYUN sayarlardı şimdi ise KOÇ’lara sarılıyorlar…

 

Yoksa ülkedeki “KOYUN” sayısı mı arttı?

 

Hepinize bol tebessümler ve iyi pazarlar, sağlıcakla kalın


Okunma Sayısı : 3048