Muayenehane...

Yirmi yıldan uzun bir süredir Ankara’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında bir öncü marka olarak hizmetini sürdüren ve özellikleri ile Türkiye’de bir ilk olarak örnek alınıp kopyalanan muayenehanemiz Ankara’nın her tarafından kolayca ulaşım sağlanabilen Mutlukent Mahallesi 1940. Sokak Beta Villaları No: 40 Ümitköy-Çankaya adresinde yerleşiktir. Hemen girişte otopark olduğu gibi bölgede otopark ve yoğun trafik sorunu yoktur. Buna ilişkin bilgileri iletişim bölümünde bulabilirsiniz. Muayenehaneye geldiğinizde soğuk, donuk, renksiz bir ofis yerine siz eviniz kadar sımsıcak bir “yuva”, çocuğunuz ise “vakit geçirilecek bir oyun ve eğlence parkı” ile karşılaşacaksınız. Muayenehane 340 metrekare kullanım alanı ve özel bahçesi bulunan villada yer almakta olup Türkiye’nin en modern muayenehanesidir. İlk defa geliyorsanız çantalarınızı ve bebek arabasını taşımak konusunda endişe duymayınız. Girişte sizi bir merdiven veya bir rampa karşılamamaktadır. Bebek arabalarınız için giriş holünde park yeri mevcuttur. Lütfen bebek arabalarınızı bu alana park ediniz.

Muayenehanede dinlenme salonu dışında bebeklerin ve sağlıklı çocukların hasta çocuklardan ayrı olarak bulunabileceği bağımsız bölümler bulunmaktadır. Hastalık bulaştırma riski olan hastalar ayrı bir salona alınmaktadırlar ve bu hastalar ayrı bir tuvalet ve oyun parkı kullanmaktadırlar. Bütün bunlara rağmen yine de riski en aza indirmek amacıyla bulaşıcı hastalığı olma olasılığı olan hastalarımızı günün en son saatinde kabul etmeye özen gösteriyor ve randevularını buna göre düzenliyoruz. Bu konuda göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyoruz. Görüşme odasının ve muayene odasının havası viral bulaşıları engellemek amacıyla sürekli olarak yine Türkiye’de ilk defa bir muayenehanede kullanılan Hepa Filtre sistemli hava temizleme cihazı ile temizlenmektedir.

Büyük çocukların muayenehaneye alışmalarını kolaylaştırmak ve doktor korkularını ortadan kaldırmak için planlanmış olan oyun parkı çocuklar için vazgeçilmez bir alandır. Çocuklar bu alanda yer alan değişik yaş gruplarına yönelik çeşitli oyuncaklarla eğlenceli vakit geçirebilmektedirler. Sağlıklı ve hasta çocuklar için bu parklar ayrı ayrı düzenlenmiş olup, yaz aylarında bahçemizdeki açık hava oyun parkı da çocuklarımızın kullanımına sunulmaktadır. Açık hava oyun parkı çocuklar tarafından kullanılırken bu bölümde yer alan dinlenme alanından da ailelerimiz istifade edebilmekte, çocuklar oyun oynarken onlarda sıcak, soğuk içeceklerini alıp müzik dinleyebilmektedirler.

Anneler bebek bakım odasında bebeklerinin bakımını yapabilmekte ve emzirebilmektedirler. Bu bölümde bebek bakımı için gerekli olacak her türlü malzeme ve lavabo yer almaktadır. Bebeğinizin bakım çantasını unuttuysanız lütfen telaşlanmayınız. Burada sizin ihtiyacınız olabilecek, bebek bezi, pamuk, ıslak mendil, krem gibi malzemeler kullanımınızı bekliyor. Biberonla beslenen bebekler için biberon ısıtıcısı da bu bölümde yer almaktadır. Cihazın kullanımı için sekreterlerimizden yardım isteyebilirsiniz. Bebeğinizi emzirirken bu bölümde mevcut televizyon ekranında döngü halinde tekrarlayan bebek bakımı ve beslenme teknikleri için hazırlanmış videoları izleyebilirsiniz.

Görüşme odası ve muayene bölümleri hastaların en rahat edecekleri şekilde dizayn edilmiş ve birbirinden ayrılmıştır. Muayene odasında acil durumlar için gerekli olabilecek her türlü tıbbi malzeme ve acil ilaçlar hazır durumda bulundurulmaktadır (Oksijen tüpü, ambu, laringoskop, aspiratör, ilaçlar, serumlar). Bu bölümde hasta muayenesi için özel dizayn edilmiş muayene masası, değişik yaş grubundaki hastalar için farklı dijital teraziler ve boy ölçme aletleri, fiberoptik otoskop/oftalmoskop, transkütan bilirubinometre, puls oksimetre ve nebülizatör cihazları mevcuttur. Hastaların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü malzeme bu bölümde de bulunmaktadır. Ayrıca ellerin yıkanabilmesi için bu bölüme bir lavabo yerleştirilmiştir. Muayene odası oldukça iyi aydınlatılmış ve bebeklerin bile rahatlıkla soyunabileceği şekilde iyi ısıtılmıştır. Her hasta için tek kullanımlık kağıt örtü kullanılmaktadır. Çocuklarınız muayene masası üzerinde tavana yerleştirilmiş televizyonda çizgi filmleri seyrederken muayene edilme stresinden uzaklaşacak ve eğlenceli bir şekilde muayene olacaklardır.   Bu bölümde aşı uygulaması yapılabilmesi için özel bir çekmece hazırlanmıştır. Aşılar sadece aşı saklama için ayrılmış ve içerisinde başka bir ilaç dahi bulunmayan bir buzdolabında günlük kullanım ihtiyacı kadar bulundurulmaktadır. Dolap iç ısısı iç termometre yardımıyla sürekli olarak kontrol edilmekte ve aşı emniyeti en üst düzeyde sağlanmaktadır. Aşı uygulaması sonrasında tıbbi atıklar özel saklama kutusuna konulmaktadır. Ayrıca aşılar uygulandıktan sonra üretim tarihleri ve seri numaraları mutlaka bebeğinizin/çocuğunuzun dosyasına kaydedilmektedir. Bu kayıtlar mobil uygulamalar aracılığıyla ebeveynler tarafından izlenebilir.

Görüşme odası hasta ve yakınlarının rahat edebilmeleri için en uygun şekilde tefriş edilmiştir. Bu bölümde hasta ile beraber aynı anda üç kişinin oturmasını sağlayacak rahat koltuklar mevcuttur. Oda iyi aydınlatılmış ve ısıtılmıştır. Duvara yerleştirilmiş ekran ile bebeğinizin/çocuğunuzun büyüme grafiklerini, beslenme programları için hazırlanmış slayt gösterilerini rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Muayenehanede yer alan mutfak hastalarımızın kullanımı ve konforu için hazırlanmıştır. Dinlenme salonunda sıcak ve soğuk içeceklerinizi yudumlayıp günlük gazete ve dergileri okuyabilir, televizyon seyredebilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Müzik yayını muayenehanenin bütün bölümlerindedir ve merkezi sistemden yönetilmektedir. Görüşme ve muayene odaları dışında arzu ettiğiniz her noktada mevcut olan telefonları ve ücretsiz wi-fi ağımızı kullanabilirsiniz. Acil durumlarda kullanılmak üzere tuvaletler dahil her oda ve bölümde santrale bağlı dahili telefonlar mevcuttur. İhtiyaç duyduğunuzda “0” çevirerek sekreterlere ulaşabilir ve isteklerinizi iletebilirsiniz. Dış hat aramaları için lütfen önce “9” tuşlayınız.

Muayenehaneye geldiğinizde sekreterlerimiz sizi karşılayacaklardır. Eğer ilk defa geliyorsanız bilgilerinizi alarak bir dosya açacaktır. Bunun için kolaylık sağlamak ve zaman kaybının önüne geçmek için Yeni hasta kayıt formu'nu print edip doldurmuş olarak muayenehaneye gelmenizi rica ediyoruz. Eğer bunu yapmadıysanız üzülmeyin sekreterimiz bu işlemi geldiğinizde yapacaktır. Bu formla beraber aydınlatılmış onam formu'nu da print edip imzalayarak getirmenizi rica ediyoruz. Bu formla ilgili gerekli bilgileri geldiğinizde alabilir ve arzu ettiklerinizi sorabilirsiniz. (Sağlık Tesislerinde Hasta Hakları Uygulamalarına İlişkin Yönerge 15.10.2003 Hastanın Tıbbi Müdahale Öncesi Bilgilendirilmesi ve Onayının Alınması. Madde 18- Hastalara, herhangi bir tıbbi müdahale öncesinde muhatap sağlık personeli tarafından tıbbi müdahale hakkında (süresi, komplikasyonların neler olabileceği, müdahale sonrasında hastanın yaşayabilecekleri vb.) anlaşılır ifadelerle açıklama yapılır ve onayı alınır.

Muayenehaneye gelirken özellikle bilgilenmek istediğiniz, merak ettiğiniz konuları içeren soru listenizi hazırlamanızı rica ediyoruz. Bazı konularda size basılı formlar verilecek olmakla beraber not tutmak isteyebilirsiniz. Bunun için size gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Ses ve görüntü kaydı almak isterseniz buna yönelik teknik ekipmanı temin etmenizi rica ediyoruz.

Muayenehane günlük rutin temizlik dışında her pazartesi genel temizliğe tabii tutulmaktadır. Olası elektrik kesintileri için sürekli çalışmaya hazır muayenehaneye ait tam otomatik özel jeneratörümüz mevcuttur. Elektrik kesintilerinde sadece 12 saniye sonra otomatik olarak devreye girmektedir. Bu nedenle aşıların soğuk zincir güvenliği en üst düzeyde sağlanmaktadır. Yaz aylarında konforunuzu temin etmek için dinlenme salonları ve görüşme odası/muayene odası ve bebek bakım/emzirme odası klimatize edilmektedir. Bilgi işlem odası kliması ise sürekli çalışır durumdadır. Konforunuzun temini için üstün gayret sarfedilmekle birlikte olabilecek eksiklikleri lütfen sekreterimize iletmekten çekinmeyiniz. Bunları hızla çözmekten ve memnuniyetinizi en üst düzeye çıkarmaktan onur duyacağız.

www.cocukdoktorunuz.com adresli web sayfamızı sıklıkla kullanmanızı öneririz. Herhangi bir ülkede yapılmış ve aynı fonksiyonları içeren bir web sayfası bulunmamaktadır. Pek çok özelliği ve fonksiyonu açısından benzersiz ve tektir. Web sayfasını kullanarak gerçek zamanlı randevu alabilirsiniz. Çocuğunuzun güncel aşı planına uygun aşı listesini elde edebilirsiniz. Sistemimiz size bebeğinizin/çocuğunuzun yaklaşan aşılarını uygun bir zaman öncesinde SMS yoluyla hatırlatmaktadır. Ayrıca pek çok özellik web sayfamızda sizleri beklemektedir.

App Store ve Google Play Store mağazalarında satışa sunulan mobil uygulamalarımızı akıllı telefonunuza veya tabletinize yükledikten sonra gerekli üyelik ve kayıt işlemlerini tamamladığınız takdirde muayene için randevularınızı alabilecek, çocuğunuzun/bebeğinizin aşı kayıtlarını, ağırlık, boy ve baş çevresi izlem kayıtlarını ve bunlara ilişkin grafiklerini her an, her yerden izleyebilecek, yaklaşan aşıları için hatırlatma mesajı alacak, güncel bilgi ve duyurulardan haberdar olabileceksiniz. Mesaj yazabilecek, bu mesajlarınıza ek olarak fotoğraf veya laboratuvar sonucu gönderebilecek ve aynı kanal üzerinden cevaplarınızı alabileceksiniz. Uygulama üzerinden anlık mesajlaşabileceksiniz. Gerektiğinde uygulanan aşı listesini cihazınıza indirebilecek ve yazılı olarak elde edebileceksiniz. Artık bebeğinizin aşı defterini her yere taşımak zorunda olmayacaksınız. Daha önce muayenehane randevu ve hasta sistemine kaydınız yapılmış ise mobil uygulamaya girerken yeniden üye olmanız gerekmemektedir. Hasta ve randevu sistemine ilk kaydınız sırasında vermiş olduğunuz mail adresi ile doğrudan giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi daha önce hiç kullanmadınız veya bilmiyorsanız sekreterlerimizle görüşerek alabilirsiniz. Daha önce mail adresinizi kullanarak web sayfasından sisteme giriş yaptıysanız ve şifrenizi değiştirdiyseniz, tarafınızdan oluşturulan şifreyi kullanarak giriş yapmanız gerekmektedir.

Randevularınıza özen göstermenizi rica ediyoruz. Sistemimiz randevunuzu SMS yoluyla size randevunuzdan dört saat önce hatırlatacaktır. Olası değişiklikleri ve zorunlu iptalleri lütfen randevu saatinizden en az dört saat önce bildiriniz. Bu randevu almak için sıra bekleyen hastalarımıza olanak yaratması açısından önemlidir. Sağlam bebek kontrolleri, aylık rutin muayeneler için randevularınızı mümkünse en az bir ay öncesinden alınız. Acil hastalar için diğer hastalarımızın da onaylarıyla kolaylık sağlıyoruz. Bu konuda herhangi bir endişe taşımayınız.

Muayenehanemiz iş ve işçi sağlığının gerektirdiği bütün tedbirleri almış olup sizin ve çocuklarınızın güvenliği için en üst düzeyde özen gösterilmiş, gerekli yerlerde uyarı levhaları konulmuş, merdivenler kaymayı önleyici bantlarla kaplanmıştır. Ancak bütün bunlara karşılık çocuklarınızı muayenehane dahilinde özellikle parklarda ve merdivenlerde gözetimsiz ve yalnız bırakmamanızı öneriyoruz. Bu konudaki sorumluluğun size ait olduğunu özellikle hatırlatırız.

Muayenehanemizde çocukların hayvan sevgisini ve paylaşma, birlikte yaşama duygusunu geliştirme amacıyla evcil hayvanlar bulunmaktadır. Evcil hayvanlarımızın aşıları ve düzenli sağlık kontrolleri yapılmakta olup çocuklarınızın onlarla temasında herhangi bir sorun yoktur. Bu konuda endişe etmeyiniz. Ancak onları severken mutlaka gözetim altında bulundurunuz. Çocuklarınızın yapabileceği ani hareketlere hayvanların farklı ve beklenmeyen tepkiler verebileceğini lütfen akılda tutunuz. Sizin, hastanızın veya sizinle beraber muayenehaneyi ziyaret eden yakınlarınızdan herhangi birinin evcil hayvan tüylerine karşı alerjisi veya hayvan korkusu varsa muayenehaneyi ziyaretinizden önce sekreterlerimizi bilgilendiriniz ve randevu alırken de özellikle hatırlatınız. Sekreterlerimiz bu konuda sizin konforunuzu sağlayacak gerekli tedbirleri alacaklardır.

Muayenehanemizde birisi yönetici sekreter olmak üzere üç sekreter, bir servis ve temizlik görevlisi ve bir bahçıvan olmak üzere toplam beş kadrolu personel çalışmaktadır. Sizlere en iyi hizmeti sunmak üzere görev yapan personelimize her türlü arzunuzu rahatlıkla iletebilirsiniz. İsteklerinize cevap vermekten mutlu olacaklardır.

 

Sağlıklı nice günlerde birlikte olmayı diliyoruz.

Yeni Hasta Kayıt Formu


Okunma Sayısı : 9127